AVUKATLAR SENDİKASI’NIN 2. OLAĞAN GENEL KURUL SÜRECİ TAMAMLANDI

By | 16 Eylül 2019

Türkiye’nin ilk ve tek avukat sendikası olan ve 26 Kasım 2014’te kurulan Avukatlar Sendikası, 19.05.2019 tarihinde 2. Olağan Genel Kurul toplantısını yaptı.

Genel Kurul sonucunda; Yönetim Kurulu asıl üyeliğine, Aslı Tanta, Bengisu İçten, Erkan Kılıç, Ertekin Aksüt, Sedef Ünal, Selin Aksoy Duru, Ufuk Balkır seçilirken; Denetleme Kurulu asıl üyeliğine, Berkay Çelen, Tümay Çetin, Elif Özdemir; Disiplin Kurulu asıl üyeliğine Fulya Durak Aslan, Lara Köksal, Ezgi Altınkurt Sağlık seçildi.

Kurulların yedek üyeliklerine ise; Yönetim Kurulu’nda Hüseyin Murat Yurttaş, Ayşegül Celayir, Bedi Yarayıcı, Işın Kaplan Şentürk, Bilgütay Hakkı Durna, Tuğçe Sezen, Özgür Cevat Altuntaş; Denetleme Kurulu’nda Yener Parlak, Gizem Simsar, Deniz Dilek, Disiplin Kurulu’nda ise Levent Polat, Nil Merve Çelikbaş, Yusuf Ergün seçildi.

Yönetim Kurulu; seçimden sonraki ilk toplantısında, Başkan olarak Selin Aksoy Duru’yu, Genel Sekreter olarak Erkan Kılıç’ı, Sayman olarak Ufuk Balkır’ı, Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak Ertekin Aksüt’ü, Eğitim ve Bilgilenmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak Sedef Ünal’ı, Hukuksal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak Aslı Tanta’yı, Basın Yayın Ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak Bengisu İçten’i görevlendirdi.

Hukukun piyasalaştığı, halkın adalete erişiminden bahsedilemediği, savunmayı temsil eden avukatların hukuka aykırı şekilde yargılanıp cezaevlerine atılarak susturulmaya çalışıldıkları bir dönemde Avukatlar Sendikası birlikte mücadele etmeye devam ediyor.

Emeğinin karşılığını alamayan ve piyasalaşan hukuk düzeninde her geçen gün daha güçlü bir şekilde sömürüye maruz kalan avukatların haklarını hep birlikte korumak ve haklarımıza yönelen saldırılara karşı direnmek için tüm avukatları Sendikalı olmaya davet ediyoruz.

Birlikte daha güçlüyüz!

Avukatlar Sendikası