AYDINLIK GÜNLERİ SENDİKAMIZLA BİRLİKTE KURACAĞIZ!

By | 5 Nisan 2020

AYDINLIK GÜNLERİ SENDİKAMIZLA BİRLİKTE KURACAĞIZ!

5 Nisan Avukatlar Gününe, Covid-19 salgını nedeniyle bugünümüze ve geleceğimize ilişkin endişe içinde olduğumuz zamanlarda giriyoruz.

Halkın yüzüne yoksulluğun tokat gibi vurulduğu, iktidar tarafından halk sağlığının ne derece değersiz ve önemsiz olduğunu anladığımız bu günlerde; halk canı ile uğraşırken iktidarın hukuk dışı uygulamalarla haksızlığa karşı çıkanları hizaya getirme ve gericilik ile ülkeyi kuşatma çabası devam etmektedir.

Anayasamıza göre yaşam, sağlık, barınma, beslenme, ulaşım, haberleşme gibi en temel insan haklarının korunması ve sağlanması devlete yüklenmiş yükümlülüklerdir. Bu yükümlülükleri yerine getirmesi gereken devletin, tüm işçilere ücretli izin kullandırarak sokağa çıkma yasağı ilan etmesi gerekirken, yalnızca “evde kal” sloganı ile süreci yönetmeye çalışması, virüsün özellikle ekonomik sonuçlarının göz ardı edilmesine neden olmaktadır. Virüsün halk sağlığını tehdit ettiği açık olmakla beraber uzun vadede ekonomik sonuçlarının da can yakıcı olacağı şimdiden öngörülebilir durumdadır. Halkın kendi “gönüllü karantina”sını yapmasını isteyenler, insanların işe gitmek zorunda olduklarını, işe gitmediklerinde aç kaldıklarını görmezden gelmektedir.

Bir yanda infaz yasasında değişiklik yapılırken, öte yanda avukatlık mesleklerini yaptıkları, müvekkillerinin haklarını savundukları için hukuka aykırı şekilde yargılanarak hüküm giyen Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı ve üyesi meslektaşlarımızın bu hukuksuzluğa karşı 03.02.2020 tarihinde başlattıkları açlık grevinde ikinci ayın bittiği ise göz ardı edilmeye çalışılmaktadır. Tüm bunların yanında unutulmamalıdır ki; gazeteciler ve siyasetçiler, politik duruşları ve kamuoyunu aydınlatma görevleri nedeniyle, böylesi karanlık bir dönemde halen cezaevlerindedir.

Önümüzdeki yıllarda tüm iş alanlarında temel dinamikleri değiştirecek olan bu ekonomik krizden hukuk alanında en çok etkilenenler de işçi avukatlar, stajyer avukatlar ve genç avukatlar olacaktır. Uzun bir dönemdir piyasalaşma nedeniyle yapısal değişiklikler geçirdiğini söylediğimiz avukatlık mesleğinin ise korona virüsü nedeniyle ortaya çıkacak ekonomik kriz nedeniyle işçi ve işveren avukat arasındaki açının çok daha açılacağını ve şirketleşen avukatların bu krizden nemalanacağını ancak büyük bir avukat kesiminin de işlerini kaybederek, ofislerini kapatarak yoksullaşacağını öngörmek zor değil.

Bu karanlığın koyu gölgesinde, biz avukatlar hak mücadelesinde yine yurttaşların yanında, bu karanlığı fırsata çevirenlerin tam karşısında durmaya devam ediyor, Avukatlar Sendikası olarak tüm meslektaşlarımızı sendikamızı büyütmeye davet ediyoruz. Çünkü inanıyoruz ki bu karanlık günler ancak yan yana ve birlikte olup mesleğimize sahip çıkarak, haksızlıklara karşı yurttaşlarımızın yanında durarak aydınlığa dönüştürülebilir. Biz, aydınlık bir geleceği sendikamızda örgütlenerek kuracağımızı biliyoruz.

Avukatlar Günümüz kutlu olsun!

5 Nisan 2020

#5nisan #avukatlarsendikasi #avukatlargünü #5nisanavukatlargünü #birliktedahagüclüyüz #emeginisavun #sendikaliol