SENDİKAMIZ 6 YAŞINDA!

By | 2 Aralık 2020

SENDİKAMIZ 6 YAŞINDA!

26.11.2014 tarihinde avukatların mesleki ve ekonomik koşullarının iyileştirilmesi, bağımsız savunma ve bağımsız yargı mücadelesinin büyütülmesi ve Türkiye’deki tüm avukatların sendikal bir çatı altında buluşması amacıyla yaktığımız ateşimiz, gün geçtikçe büyüyor!

6.yaşımızı ülkemizin ve dünyamızın içinde bulunduğu pandemi koşulları altında karşılamaktayız. Pandemi ve siyasal gerilimler nedeniyle ülkemizde yaşanan ekonomik kriz tüm vatandaşları derinden etkilerken, işçi avukatlar, genç avukatlar ve stajyer avukatlar da varoluş savaşı vermeye devam ediyor. Tüm bunların yanında İzmir’de depremden etkilenen hasarlı adliyede ve İstanbul’da Büyükçekmece adliyesi olmak üzere birçok hasarlı adliyede hayatımız pahasına mesleğimizi icra
etmeye çalışıyoruz. Yalnızca geçirdiğimiz son bir seneyi düşündüğümüzde dahi, Avukatlar Sendikası’na olan ihtiyacın çok daha yakıcı olduğunu görüyoruz.

Geçtiğimiz sene yıldönümümüzde bir araya gelme, mesleğimizin içinde bulunduğu niteliksel ve ekonomik problemleri konuşma fırsatı bulabilmişken, bugün adliyelerde, kamu dairelerinde veya toplantılarda virüsten etkilenmemeye çalışıyoruz. Dolayısıyla bu sene, her ne kadar mesafe kuralları gözeterek, sınırlı sayıda katılımcı ile 6. yılımızı kutlamak için gerekli hazırlıkları yapmış isek de hepimizin sağlığı için bu kutlamayı erteleme kararı almış bulunmaktayız.

Koronavirüs salgınından, bir süreliğine bir araya gelmeyerek, maskelerimizi takarak, sosyal mesafemizi koruyarak ve gerekli hijyen önlemlerini alarak kendimizi ve çevremizi koruyabiliriz. Ancak mesleğimizin dönüşümünden, niteliksizleşmesinden, barolarımızın bağımsızlığının elimizden alınmasından, genç ve işçi avukatların daha da yoksullaşmasından, stajyer avukatların emeklerinin sömürülmesinden, hasarlı adliyelerde çalışmaktan bu yöntemlerle korunamayız. Bunun için örgütlenmemiz gerekiyor!

Yeni yaşımızda, daha güçlü bir Avukatlar Sendikası’nı birlikte örgütleyeceğiz!

EMEĞİNİ SAVUN, SENDİKALI OL!

BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ!